ELTE SEAS

Discussion Forum
It is currently Mon Mar 19, 2018 9:16 pm

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Országh-nap
PostPosted: Sat Aug 11, 2007 10:14 pm 
Offline

Joined: Wed Nov 10, 2004 6:15 pm
Posts: 808
Kedves Kollégák, Valamennyien!

Néhányan talán tudjátok, hogy, ha élne, az idén lenne 100 éves Országh László. Most hivatalosan is megerõsítjük, amit a szegedi HUSSE-n is jeleztünk: a Debreceni Egyetem, Angol-Amerikai Intézete ORSZÁGH LÁSZLÓ EMLÉKNAP-ra hív Benneteket 2007. október 25-én, OL születésének napján.

Az Emléknap egynapos, várhatóan 10-11 óra körül kezdõdik és - a visszautazások szempontjából célszerûen - középdélután ér véget. A rendezvény nem vegyes tematikájú Országh-konferencia lesz: minden esemény kizárólag Országh László pályafutása, személye, emléke körülforog. Ez alkalomra több Országh-könyv megjelentetését is tervezzük, a program ezek bemutatóit is magában foglalja.

Az Elõkészítõ Bizottság idestova egy éve dolgozik. Tagjai: Kontra Miklós, Szaffkó Péter, Vadon Lehel, Virágos Zsolt és Abádi Nagy Zoltán.

A második körlevél tartalmazza majd a részletesebb programot. Erre az értesítésre legkésõbb szeptember végén vagy október elsõ felében számíthattok. Addig is kérünk Benneteket, hogy elõjegyzési naptárotokba vezessétek be az Országh Emléknapot és szóljatok olyan kollégáknak, barátoknak, akikrõl tudjátok vagy feltételezitek, hogy a HUSSE- levelezõlistán nincsenek rajta, de Országh László tanítványai, barátai voltak vagy egyszerûen ma is tisztelõi, érdeklõdnek iránta (akár más, nem-angol szakosként).

Végezetül arra is felhívom a figyelmeteket, hogy két nappal késõbb, október 27-én (várhatóan délután 14 órakor), ünnepélyes keretek között, emléktáblát helyezünk el annak a budapesti háznak a falán (Balaton utca), melyben néhai nagy professzorunk lakott.

Mondanom sem kell, hogy sok szeretettel várunk Benneteket mindkét alkalomra.

Barátsággal, kellemes nyarat kívánva:

Abádi Nagy Zoltán

_________________
szp


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group