ELTE SEAS

Discussion Forum
It is currently Fri Mar 23, 2018 1:37 pm

All times are UTC + 1 hour
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 27, 2005 5:54 am 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:43 pm
Posts: 418
Location: ELTE BTK
A magyar szakosok pedig ezt csinálják, talán ebből lehet koppintani:

Quote:
Sziasztok!
A Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet bemutatkozó kiadványát tartjátok kezetekben. A rövidítésünk: SzHÉK, gondolom, ezzel a rövidítéssel már úton-útfélen találkoztatok. Eddig folyamatosan azzal szembesültünk, hogy, bár hallottátok ezt a nevet, mégsem tudjátok pontosan, mit takar, kik vagyunk mi és miben lehet bennünket megkeresni. Ezt a hiányt szeretnénk ezzel a kis kiadvánnyal pótolni.

Mi is pontosan a SzHÉK?

A SzHÉK a szakos hallgatói érdekképviselők testülete. Minden bölcsész szakon lehet SzHÉK-et alapítani, ami aztán a szak nagyságától függően delegál tagokat a HÖK Közgyűlésébe. Részt vesz az intézeti tanácsokon és tanszéki értekezleteken, így első kézből értesül a hallgatókat érintő döntésekről, azokat véleményezheti is. Itt szólalhatunk fel a Te érdekedben is.

Miben segíthet nekem a magyar SzHÉK?

· Ha valamelyik órával, tanárral, az egyetem működésével vagy bármivel kapcsolatban kérdés vagy probléma merül fel, fordulj hozzánk, s mi segítünk megtalálni a választ vagy a megoldást

· Tanácsot adunk, hogyan lehet legoptimálisabban elvégezni egy tanegységet, és segítünk felkészülni a vizsgára (akár jegyzetekkel is)

· Ha ötleted van a szakos élet fellendítésére, megoszthatod velünk, és mi segítünk megvalósítani (akár pénzt szerezni)

· Ugyanígy már működő, szakhoz köthető programhoz is kérhetsz tőlünk segítséget (ötlet, reklám, pénz, munkaerő, stb)

· És nem utolsósorban segítünk bekapcsolódni az egyetemi életbe. Igyekszünk a szakos életet felrázó programokat szervezni, amelyekbe Te is bekapcsolódhatsz (teaházak, kirándulások, szakos tábor, és még ami belefér)

_________________
.-.-.-.-.-.-.-.-
Bernát Klári

angol SzHÉK
angolszhek@gmail.com
http//angolszhek.uw.hu


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 27, 2005 5:52 am 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:43 pm
Posts: 418
Location: ELTE BTK
Quote:
Hallgatói Önkormányzat

Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának feladata az ELTE BTK hallgatóinak érdekképviselete, adminisztrációs ügyeik egy részének intézése és a tudományos- és társasági élet szervezése. A kar minden beiratkozott hallgatója választópolgára a HÖK-nek: minden szakon évente Szakos Hallgatói Érdekképviseletet (SzHÉK) választanak. A SzHÉK-ek delegáltjaiból áll össze a HÖK legfőbb döntéshozó szerve, a havonta ülésező Közgyűlés. A HÖK-ben a legfontosabb ügyek intézésére állandó bizottságok alakultak: ezeknek elnökeiből áll össze a HÖK Elnökség, melynek munkáját a HÖK elnöke irányítja. A HÖK a hallgatókért működő szervezet: tagjai fogadóóráikban bármilyen egyetemmel kapcsolatos ügyben a HÖK irodákban állnak a hallgatók rendelkezésére.
[...]
Szakos Hallgatói Érdekképviseletek 2003 ősz

Szakos Hallgatói Érdekképviseltek 2003. őszén a BTK alábbi szakjainléteznek. Amennyiben többet is meg akarsz tudni egy adott SzHÉK-ről, kattints rá a szakra! {ahol az angolra persze nem lehet kattintani}ez van a HÖK honlapján.

_________________
.-.-.-.-.-.-.-.-
Bernát Klári

angol SzHÉK
angolszhek@gmail.com
http//angolszhek.uw.hu


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 26, 2005 11:40 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 10:34 am
Posts: 97
Azt szeretném kérni, hogy valaki, aki képben van ilyen HÖK-ügyekben, írja le, hogy pontosan mivel jár, ha valaki be akar szállni a munkába, illetve azt is, hogy ezt miként teheti meg.

Én például szívesen vennék részt ilyesmiben, de a SzHÉK munkájáról gyakorlatilag semmit nem tudok, az meg szerintem senkitől sem várható, hogy úgy válalljon el egy munkát, hogy sem azt nem tudja, mit kell majd tennie, sem azt, hogy ez mennyi idejébe és energiájába fog kerülni.

Köszi!


Top
 Profile  
 
 Post subject: the WHY
PostPosted: Sun Jun 26, 2005 7:27 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:43 pm
Posts: 418
Location: ELTE BTK
Hahh, rájöttem, miért nem ír ide senki. Igazából persze nem magamtól: beszéltem Janka Mátéval, az ELTE BTK HÖK elnökével, aki elmesélte, hogy azért ilyen gyatra az angol SzHÉK (remélem, ez az írásmód megfelel a "normáknak :wink: ) az előző félévben elfelejtett működni, minek következtében idén májusban megszünt létezni (remélhetőleg ideiglenesen). Szóval ennyit erről a kérdésről. :cry:

Péter Ágnes ex-megbízott intézetigazgató tisztelettel felkér minden lelkes hallgatót, hogy jelöltesse magát hökösnek (szintén Janka Mátétól származik az infó, miszerint októberben lesznek pótválasztások), mert nagy szükség lett volna hallgatókra intézeti tanácsokon az előző két félévben, amelyeken a hallgatói képviselők nem jelentek meg.

Itt jegyzendő meg, hogy az intézeti tanácsok jegyzőkönyvei megtalálhatók a seas portálon intézeti tanács link alatt ( http://seas3.elte.hu/seas/administrativ ... uncil.html ). Aki kedvet érez, olvasgasson bátran, nagyon izgik (én pl mindig el szoktam olvasni).


Ez a bejegyzés persze vitaindító szándékozik lenni arról, ki milyen hökösöket képzel el az intézet számára illetve ki vállalná ezt az igen megtisztelő feladatot (szintén csak zárójelet érdemel a megjegyzés: lehet ám érte pénzt kapni minden félév végén jutalomkeretből, úgyhogy az ELTE fosztogatását élvezők előnyben :) )

Ja, és azért magyarul írtam meg ezt a postot, mert feltételezem, hogy a HÖK munkájába magyar nyelvtudás nélkül nem nagyon lehet bekapcsolódni.

_________________
.-.-.-.-.-.-.-.-
Bernát Klári

angol SzHÉK
angolszhek@gmail.com
http//angolszhek.uw.hu


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group