ELTE SEAS

Discussion Forum
It is currently Tue Mar 20, 2018 10:13 pm

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: IDE-ODA EP képviselő lehetsz!
PostPosted: Sat Apr 04, 2009 3:35 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 04, 2009 3:17 pm
Posts: 1
Te is lehetsz európai parlamenti képviselő!

Nyaralj egy hónapig Brüsszelben, álomfizetésért!

Jelentkezz most! Sorsolás: április 5-én és május 3-án

Az európai parlamenti képviselőséghez fáradhatatlan pártmunka és kiváló kapcsolatrendszer kellett eddig. Azok jutalma pedig, akiknek sikerült kijutniuk: a havi milliós juttatás, titkárság, luxusszállás, cserébe pedig nem túl sok teendő. Ha akarták, nyaralásnak is felfoghatták az egészet. Ez a lehetőség eddig csak nagybecsű pártjaink legjobb katonái előtt állt nyitva, az átlagpolgár ebből kimaradt. De ennek most vége! Te is nyaralhatsz, körülnézhetsz Brüsszelben, s ha akarsz még fel is szólalhatsz az Európai Parlamentben, EP-képviselőként! Mert annyit biztos értesz valamihez, mint sok más pártdelegált…

Hogyan lehetséges ez?

Létezik egy párt – az Internetes Demokrácia Pártja –, amely arra vállalkozik, hogy Téged kijuttasson Brüsszelbe. Pontosabban azt a hatvan szerencsést, akiket kiválasztanak a jelentkezők közül. Ha a pártnak sikerül egy mandátumot szereznie – ehhez körülbelül 180 ezer szavazatra lesz szükség az európai parlamenti választásokon – akkor a választási ciklus öt éve, azaz 60 hónap alatt, hatvan ember lehet a színeiben egy-egy hónapig képviselő. Ez alatt szállást, egymillió forintos fizetést, tolmácsot biztosítanak számára. És még az önéletrajzába is beírhatja, hogy képviselő volt Brüsszelben… Semmi nem tiltja ugyanis, hogy egy hónap után lemondjon a képviselő a mandátumáról, ez esetben pedig a listán következő jelölt válik jogosulttá, hogy képviselő legyen. Hatvan hónap alatt összesen hatvanan. Magára a listára egyébként jogszerűen 66 név kerülhet fel, így tehát még hat tartalék is maradhat.

Hogyan kerülhetsz közéjük?

Egyrészt sorsolással. Erre április 5-én kerül sor, ekkor sorsolják ki az utolsó (a 10.) olyan helyet, amelyet még munka nélkül meg lehet szerezni. Ezt követően már itt is kell egy kicsit tenni azért, ha a kiválasztottak közé akarsz kerülni. A további helyeket ugyanis a kopogtatócédulát gyűjtő jelentkezők között osztják szét. A legtöbbet gyűjtők automatikusan kerülnek a listára, a többieket pedig sorsolással választják ki a gyűjtés végeztével, május 3-án.

Miért kell a kopogtató cédula és mi az?

Ahhoz, hogy egy párt – esetünkben az Internetes Demokrácia Pártja – elindulhasson az európai parlamenti választáson, legalább 20 ezer kopogtatócédulát kell összegyűjtenie május 8-áig. Ez az a bizonyos ajánlószelvény, amit minden magyar választópolgár megkap, április 8-a környékén, s amit a nagy pártok időnként egy tál bablevesért akarnak megvenni tőled. Tehát egyrészt ne add oda nekik! Másrészt már most szólj az ismerőseidnek, hogy ők se tegyék, mert jobb helye lesz annak nálad.

Ha sikerül a listaállítás, akkor a hatvanhat jelöltnek még meg kell majd győznie a szavazókat, hogy segítsenek elcsenni legalább egy mandátumot a nagy politikai pártoktól. Mindössze 160-200 ezer embernek kell ehhez azt mondani, hogy ő már semmit sem vár a nagyoktól, viszont hajlandó jót tenni hatvan honfitársával, egyszerű, hétköznapi emberekkel, mint amilyen ő maga (és Te magad) is.

Ugye szerinted sem lehetetlen? Akkor hát vágjunk bele!

1. Jelentkezz még ma! Vegyél részt az április 5-ei sorsoláson!

2. Gyűjts kopogtatócédulát április 8. és 30. között!

3. Juttasd el hozzánk május 1-éig!

4. Ha nem sorsoltunk ki április 5-én, nyerj jogot a kiutazásra az összegyűjtött kopogtatócéduláid mennyisége alapján!

5. Nyaralj egy hónapig Brüsszelben, álomfizetésért!

Bővebben: http://www.ide-oda.hu

Jelentkezés: info@ide-oda.hu

KÜLDD TOVÁBB, HOGY A BARÁTAID SE MARADJANAK LE RÓLA!
CIKK az Indexen:
http://index.hu/belfold/2009/03/31/ep-k ... illioert_/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group