ELTE SEAS

Discussion Forum
It is currently Mon Mar 19, 2018 9:33 am

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 14, 2006 2:48 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 13, 2005 7:03 pm
Posts: 65
nem kell.mert egyben szigorlat lesz a vizsga :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: algebra
PostPosted: Mon Feb 13, 2006 10:06 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 04, 2005 8:50 pm
Posts: 19
Sziasztok!
Az algebra szigorlatot akkor nem kell felvenni? Tudom, már volt szó róla, csak nem tudom a választ...
G


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 3:24 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 13, 2005 7:03 pm
Posts: 65
köszönöm!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 3:13 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 10:34 am
Posts: 97
Felveheted mindkettőt, de az ann-121ből elvileg előbb kell vizsgáznod. Ha megbuksz belőle, akkor törlik a másik jegyedet is, vagy nem is vizsgázhatsz belőle (de ez nem lesz tanegységelhagyás, tehát nem használsz el vele lehetőséget.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 1:12 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 13, 2005 7:03 pm
Posts: 65
ha következő félévben az ANN-121 törit csak vizsgaként veszem fel és az Anglia töri 1 gyenge előfeltétel akkor utóbbit fel lehet venni?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 8:15 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 13, 2005 7:03 pm
Posts: 65
Tájékoztató a társadalomtudományi tárgyak rendszerérõl és szabályairól
Alapszabály

A Természettudományi Kar hallgatóinak az 1-8. félévek során összesen 3 társadalomtudományi jegyet kell szerezniük. Tanárszakon ezek egyike tudománytörténet kell legyen. A jegy kollokviumként lesz beírva, a pontos feltételekrõl a tanárok adnak felvilágosítást. Ajánlásunk szerint a három felveendõ tárgy közül az egyiknek bármely szakon a tudománytörténetnek kellene lennie. Ugyancsak fel kellene venni egy tárgyat a tudományfilozófiai csoportból. A harmadik tárgyat bármelyik csoportból (tudománytörténet, tudományfilozófia, speciális és kiegészítõ tárgyak) fel lehet venni.

Átmeneti szabályozás azok számára, akiknek már van vizsgájuk

Akik már jegyet szereztek egy társadalomtudományi tárgyból, azok a maradék kettõt lehetõleg úgy vegyék fel, hogy eleget tegyenek az alapszabálynak.

Akiknek már két jegyük van társadalomtudományi tárgyakból, azok a harmadik tárgyukat lehetõleg úgy vegyék fel, hogy a legközelebb kerüljenek az alapszabály teljesítéséhez, tehát:

akinek tudománytörténeti tárgyból nincs jegye, az lehetõleg válasszon tudománytörténeti tárgyat;
akinek van tudománytörténeti, de nincs tudományfilozófiai jegye, az lehetõleg válasszon tudományfilozófiai tárgyat.
Áthallgatás
Más karokon és egyetemeken felvett tárgyakkal kapcsolatban is érvényes az ajánlott alapszabály: máshol hallgatott és kollokviummal zárt féléve(ke)t akkor ismerünk el automatikusan (és szívesen), ha az összes - akár a TTK-n, akár máshol - megszerzett jegybõl az egyik tudománytörténeti, egy másik tudományfilozófiai, a harmadik pedig alapozó vagy bevezetõ jellegû társadalomtudományi tárgy (vagyis nem pl. "A XVII. sz-i mohamedán pszichológia verseskönyveinek mongol fordítása"). Az egyéb kollégiumok egyedi elbírálás tárgyát képezik.

Tárgybeszámítás

Korábban teljesített tárgyakkal kapcsolatban az áthallgatásra vonatkozó szabályok érvényesek. Tárgybeszámítási kérelmekkel keressék meg a Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszéken (Hol van?) Szegedi Pétert . Elõzetesen töltsék ki az erre vonatkozó ürlapot, amely innen letölthetõ!

Tanácsok

A választható tárgyak listáját áttekintve látható, hogy a három kötelezõen felvett társadalomtudományi tárgy kiváló lehetõséget nyújt ahhoz, hogy a szaktárgyain túl képet kapjanak annak történetérõl, továbbá mélyebben foglalkozzanak annak fundamentális/filozófiai kérdéseivel, és általában a tudományt érintõ tágabb történeti, társadalmi, filozófiai problémákkal. Higgyék el, hogy az ilyen irányú ismereteiknek bõvülése hasznos lesz késõbbi tanári vagy kutatói pályájukon.
Gondosan tanulmányozzák át a felkínált kurzusokat, és alapos megfontolás után válasszanak! Maguknak sem mindegy, hogy olyan elõadásokat ülnek végig, melyeket unalmas kötelességnek éreznek, vagy olyanokat, amelyek közel állnak az érdeklõdésükhöz, amelyekrõl úgy érzik, hogy hasznukra vannak és elmélyítik felkészültségüket.
A választható tárgyak legtöbbje feltételez bizonyos elõismereteket, sokszor olyanokat, amirõl csak második vagy harmadik évfolyamon tanulnak. Kérjük, vegyék ezt figyelembe, még akkor is ha -- természetesen -- a számonkérésnél respektáljuk, hogy ki hányad éves, milyen szakos, stb. A 8. félév végéig van bõven idõ! Nem kell ezeket a tanulmányokat az elsõ három félévben letudni! Késõbb könnyebb: rendelkeznek a szükséges alapokkal, és a heti óraterhelésük is kisebb!

ez van nekem:) remélem segít:)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 6:33 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 15, 2005 9:44 am
Posts: 30
Nemrég beszéltem Kvakával, aki azt mondta, hogy mivel a másik szakunk angol, ami sok kredites, ezért nekünk csak egy blokkot (4 félévnyi, 8 kredit összesen) kell elvégezni, és semmi más plussz nem kell.

A társtudok-ról (Lilla küldött nekem leírást) azt tudom, hogy kell egy tudománytörténet, egy tudományfilozófia meg egy bármi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Tanrend
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 3:46 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 14, 2004 12:02 am
Posts: 14
Location: Miskolc / Budapest
Sziasztok!

Nézegettem mostanában az angolos, matekos ill tanári képzés teljesítési feltételeit, és rájöttem, hogy van egy halom kérdésem. Nem tudom, ti tudtok-e rá válaszolni, de hátha...

Az első és legégetőbb kérdésem a matekos követelményekkel kapcsolatos. (Akinek nincs meg, Freud honlapjáról elérhető a tanterv: http://www.cs.elte.hu/~freud/bboard/mattan/tanter05.pdf ) Azt olvastam ugyanis a 4.4-es pontban, hogy 96 kredit plusszt kell teljesíteni a matekos tanegységek mellett. Először is nem világos, hogy a 4.4.3 ill. a 4.4.4 alapján nekünk az angol szak 60, vagy 90 kreditnek számít-e be. És ha csak 60-nak számít be, akkor meg hogy szedek össze 36 kreditet?? Az sem világos, hogy a faktos tárgyak beleszámítanak-e pl - mert akkor mondjuk már csak 20 kredit marad (bár szerintem még ez is sok).

Másik kérdésem a társtudokkal kapcsolatos, mert ugye állítólag 3 társtudot el kell végezni az 5 év alatt. Erre vonatkozóan azonban semmi információt nem találtam a tantervekben. Szóval hogy is van ez? Mit kell felvenni, mennyit, hova számít, stb...?

És még egy kérdésem: a TTK-n felvett "speci" megjelölésű tárgyak hova számítanak be?

Előre is köszönöm a válaszokat.

János

_________________
Kindness is difficult to give away because it keeps coming back.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group