ELTE SEAS

Discussion Forum
It is currently Wed Feb 21, 2018 4:03 pm

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 25, 2005 8:00 am 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:43 pm
Posts: 418
Location: ELTE BTK
Quote:
Iratkozás a 2005/2006-os tanévre BTK, IK, PPK, TÁTK
Tisztelt Hallgató!

A közelmúltban mind a kari tanulmányi osztályok, mind a hallgatók részéről megfogalmazódott az igény a felsőbb éves hallgatók beiratkozásának és halasztásának elektronikus támogatással történő egyszerűsítésére. Az ELTE ETR Bizottságának koordinálásával az Oktatási Igazgatóság és a tanulmányi osztályok munkatársai kidolgozták az elektronikusan támogatott beiratkozás és halasztás folyamatát és informatikai rendszerét.

A kidolgozott megoldást egyelőre a BTK, az IK, a TÁTK és a PPK hallgatói próbálhatják ki a 2005/2006-os tanévre történő beiratkozáskor. Az új szoláltatást a hallgatók ETR-ben érhetik el.

A négy kar hallgatói ETR-ben 2005. augusztus 24. 0 óra és szeptember 2. 12 óra között élhetnek a lehetőséggel. A folyamat lényege a következő:
Az ETR-ben, erre a célra szolgáló felületen adhatja meg azon adatait, amelyeket a korábbi szemeszterekben az "iratkozási lapon" adott meg. A funkciót a tanulmányok menücsoportban találja iratkozási nyilatkozat néven.
Az ETR-ben kitöltött adatlapot (iratkozási lap vagy halasztási kérelem) ki kell nyomtatnia, és alá kell írnia.
A kitöltött és aláírt adatlapot a Tanulmányi Osztályon kell leadnia. (a Tanulmányi Osztály nyitvatartása karonként változhat, a leadás pontos határidejét ott tudhatja meg)
A TO ellenőrzi, hogy a rendszerbe felvitt, és a leadott lapon szereplő adatai egyeznek-e. Jogi értelemben ezzel történik meg az adott félévre a beiratkozás.

Hagyományos (azaz 2005. szeptember 5-től kezdődő, személyesen intézett, papír alapú) beiratkozásra akkor van szükség, ha Ön
az ETR-es beiratkozást nem kívánta, vagy nem tudta használni,
a feltételeknek nem felelt meg, ezért az ETR "nem engedte" beiratkozni, hanem jelzi, hogy fáradjon be a TO-ra,
használja az ETR-es beiratkozást, le is adja az adatlapot, de a TO valami miatt (pl. a nyomtatás nem olvasható) nem tudja feldolgozni, vagy visszautasítja az adatlapját.

Az ETR-es beiratkozás nem kötelező, hanem választható ügyintézési technika. Azon hallgatók esetében jelent hatékony megoldást, akikkel nincs feltétlenül szükség személyes adategyeztetésre és problémakezelésre. (Akik a beiratkozáshoz szükséges tanulmányi előfeltételeket teljesítették, leckekönyvüket leadták, tartozásunk nincs, folyamatban lévő elbírálatlan tanulmányi problémájuk sincs, illetve a beiratkozásukhoz más előfeltételek sem hiányoznak.)

Az ETR-es beiratkozás kísérleti jellegű. Sikeres működés esetén kiváltja a papír-alapú beiratkozást, azaz a hallgató számára egyszerűsíti az ügyintézést, és (részben) tehermentesíti a tanulmányi osztályokat. A rendszer esetleges hibáit/tökéletlenségeit az első kipróbálás tapasztalatai alapján fogjuk kiküszöbölni.

Oktatási Igazgatóság
Maczák Milán Miklós - 2005. augusztus 23.


Ez volt az ETR főoldalán, nem tudom, segít-e rajdad valamit. igazából azt nem értem, hogy most újrafelvételiztél-e, mert ha igen, akkor ez valószínűleg nem sokat segít...

_________________
.-.-.-.-.-.-.-.-
Bernát Klári

angol SzHÉK
angolszhek@gmail.com
http//angolszhek.uw.hu


Top
 Profile  
 
 Post subject: what can I do??? Please help ASAP
PostPosted: Tue Aug 23, 2005 12:47 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 21, 2005 1:30 pm
Posts: 52
Location: Kisvarda
I have a huge and urgent problem with registration at the university. I am currently working in Turkey as a tour guide and I got to know that I was accepted to uni while being here. The problem is that I cannot go home to make the registration (simply can't leave the guests unattended for two days, I'd be sacked) and unbelievable but nobody can do the registration for me! It is on the 1st of september and because of this none of my relatives or friends are free to go (work/school for them also). And I can't believe this IS actually happening to me now! The friend I asked just reported two days ago that she finally managed to get a job and hence she won't be able to go. I've been asking a lot of people and everybody gave a negative answer! And now I am really hopeless. Is there any other way to the registration? Like, a date change? Even August 31st would be perfect. just the 1st of September is impossible to fit in the schedule. It was reported in the registrar's letter that they do not allow date changes due to high number of students registering at the same time... and I cannot reach them apparently everybody is yet out of work!


HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP :cry:

_________________
Pin-Up: All Girl Turkish Rock Band


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group