ELTE SEAS
http://seas3.elte.hu/seas/forum/

Zero Tolerance to Female Genital Mutilation Day
http://seas3.elte.hu/seas/forum/viewtopic.php?f=15&t=146
Page 1 of 1

Author:  noemikarsay [ Tue Feb 01, 2005 6:14 pm ]
Post subject:  Zero Tolerance to Female Genital Mutilation Day

Február 6-a a Nemzetközi Zéró Tolerancia Nap az NNM = a Női Nemi szerv Megcsonkítása ellen.

A NNM fogalmába beleértünk minden olyan eljárást, amely a külső nemi szervek részleges vagy teljes eltávolításával jár, vagy más módon károsítja a női nemi szerveket, akár kulturális, vallási vagy egyéb okokból.

Ebből az alkalomból az Amnesty International Magyarország tüntetést szervez a Blaha Lujza térre, február 6-án, vasárnap, 11:00 - 14:00 óráig.

Te is tehetsz valamit! Gyere el a tüntetésre és írd alá a petíciónkat!

Ha belépsz az AI-ba, a tagdíjaddal is hozzájárulsz az NNM és más emberi jogi sérelmek elleni küzdelemhez. (http://www.amnesty.hu/csatlakozz)

Mindenkire számítunk, aki egyetért azzal, hogy a női nemi szerv NEEM* csonkítható!

Eddig több, mint 135 millió leányon és asszonyon végeztek el NNM-et és további két milliót fenyeget ez a veszély évente, azaz naponta hatezret, vagy máshogy mondva kb. 15 másodpercenként végeznek el NNM-et valakin. (az ENSZ különrapportőrének 2002. évi jelentése a nők elleni erőszakról)


"...amint az operáció elkezdődött, küzdeni kezdtem. Iszonyatos, elviselhetetlen volt a fájdalom..." (egy NNM-en átesett nő tanúságtételéből)


Miközben a világ másodszor tartja meg az NNM elleni nemzetközi tiltakozás napját, az Amnesty International a világ kormányaihoz fordul hatékony intézkedéseket sürgetve.


28 afrikai országban, valamint Ázsiában (Indonéziában) és a Közel-Keleten (Jemenben) alkalmazzák az NNM-et. Egyre több helyen fordul elő Európában, Ausztráliában, Kanadában és az USÁ-ban is, főleg a fenti országokból érkező bevándorlók körében.


Az NNM muzulmán, valamint keresztény közösségekben egyaránt jellemző.

Kérünk, látogass el a http://www.amnesty.hu/neem oldalra (NNM – FGM aloldal), vagy a http://www.amnesty.org/ailib/intcam/femgen/fgm1.htm -ra, ahol bővebben olvashatsz a témáról s csatlakozz a NEEM, azaz a Nők Elleni Erőszak Megszüntetéséért folytatott kampányunkhoz!

WWW.AMNESTY.HU

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/