NYELVÉSZ
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/

Nyelvjárásgyűjtés
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=88&t=541
Page 1 of 1

Author:  sicboy [ 2007. March 19, Monday, 20:53 ]
Post subject: 

Hát most kötelező. És igen, a nagyrésze arról szól, hogy F.K. és társai bőgnek a züllött ifjúságon (!), mert pl. hajnali 7-es találkozó után, mikor kész van mindenki a nyelvjárásgyűjtéssel kb 12-re, mindenki haza akar menni, peniglen ők el akarnak menni valahova kirándulni/enni/bőgni. És baszom tényleg mindenki el is FOG menni, mert nincs apelláta, a buszsofőr meg röhög, a birka tipikus m. szakos diákok meg bámulnak maguk elé hülyén, álmodozva arról hogy miért is nem lehetnek otthon.

Na mien lehet ez egy hétig? :roll:

Author:  molnarcili [ 2007. March 19, Monday, 20:22 ]
Post subject: 

sicboy wrote:
Hát, kénytelen voltam egy egynaposra egyszer elmenni, mivel magyarszakon kötelező, de abból a rémálomból extra tudok polálni, milyen lehet az egyhetes... Elég fura társaság gyűlhet össze, izgalmas konfliktusokkal, még egy egynapos balhé alkalmával is...

Nekünk még nem volt kötelező, mert akkor pont csak ien egyhetes móka volt. (Ráadásul valami sok pénzbe is került.) Utána az évfolyamtársam, aki egyszemélyben az oktatóm is volt (demonstrátorként) 45 percet a mai fiatalság szörnyű züllöttségén kesergett. Rémes volt. De kevésbé, mint lehetett az az egy hét ien idiótákkal. Vannak a magyarszakon feldolgozható kazetták egyébként, azokat elfogadják szemináriumi munkának, legalábbis pár éve még így volt.

Author:  sicboy [ 2007. March 19, Monday, 20:11 ]
Post subject: 

Hát, kénytelen voltam egy egynaposra egyszer elmenni, mivel magyarszakon kötelező, de abból a rémálomból extra tudok polálni, milyen lehet az egyhetes... Elég fura társaság gyűlhet össze, izgalmas konfliktusokkal, még egy egynapos balhé alkalmával is...

Author:  molnarcili [ 2007. March 19, Monday, 19:06 ]
Post subject: 

sicboy wrote:
Nyjaaaaaj az ilyen egy rémálom!

Te elmentél?

Author:  sicboy [ 2007. March 19, Monday, 19:01 ]
Post subject: 

Nyjaaaaaj az ilyen egy rémálom!

Author:  pasztorarpad [ 2007. March 9, Friday, 15:20 ]
Post subject:  Nyelvjárásgyűjtés

ETR wrote:
NYELVJÁRÁSGYŰJTÉS 04.27--05.04.
Nemcsak magyar, hanem más szakosok számára is!!!

A Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék nyolc napos tanulmányutat szervez 2007. április 27. és május 4. között
Kárpátaljára és Észak-Erdélybe, ill. a Partiumba.

A tervezett útvonal: Budapest - Beregsurány - Mezőkaszony - Beregszász - Munkács - Verecke - Ungvár - Huszt - Técső - Rahó - Ökörmező - Halmi - Máramarossziget - Nagybánya - Koltó - Zilah - Nagyvárad - Budapest.

Nyelvjárásgyűjtés a Beregszász környéki falvakban, ezen kívül sok-sok művelődéstörténeti és természeti látnivaló felkeresése (várak: Ungvár, Munkács, Huszt, Borzsova, Nevicke, Szerednye; kastélyok: Beregszász, Beregszentmiklós, Beregvár; középkori templomok sora, a sajáni gyógyvízforrás, a mezőkaszonyi tó, a Fehér- és Fekete-Tisza összefolyása, esetleg a szinevéri tó stb.). Olyan helyeken is megfordulunk, ahová ritkábban jutnak el a magyarországi turisták.

Szállás magánházaknál és kollégiumokban, a költség kb. 22.000--25.000 Ft (ebben a magánházaknál az étkezés ára is benne foglaltatik).

Jelentkezni március 22-ig lehet a következő módokon:
- Balázsné Fodor Katalin tanárnőnél (MÚK 4/A 237) vagy
- Romhányi Andreánál a Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet titkárságán (MÚK 4/A 240).
- Magyar szakosok feliratkozhatnak a szociolingvisztika, dialektológia, élőnyelvi terepgyakorlat szemináriumok vezetőinél is.

Jelentkezéskor a legfontosabb személyi adatokat kérjük leadni: név, anya neve, születési hely és idő, útlevélszám, lakcím, telefonszám, e-mail; valamint 5.000 Ft előleget befizetni.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/