NYELVÉSZ
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/

Magyar Nyelvtöri Szakkör
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=85&t=935
Page 1 of 1

Author:  MrHoward [ 2008. September 30, Tuesday, 13:50 ]
Post subject:  Re: Magyar Nyelvtöri Szakkör

Aki esetleg nem tudja, mirol van szo:

Quote:
A nyilvan mindannyiotok altal jol ismert FOKa (Fonologia Olvaso Kerekasztal) hianypotlo foglalkozasokat hirdet a magyar nyelvtortenet targykoreben.

Mivel ilyesmit jelenleg a magyar szakon kivul keves helyen lehet tanulni (ha lehet egyaltalan), ugy gondoltuk, valoszinuleg lenne igeny arra, hogy oldottabb legkorben, ismerosok kozott probaljuk bevenni a magyar nyelv zivataros tortenetenek meredek csucsait. A szakkor formaja olvasoszeminarium lenne (cikket/konyvfejezetet elore elolvassuk, es egyutt megbeszeljuk), de en azt is tamogatnam, ha bizonyos temakbol hozzaerto emberek valamennyire felkeszulnenek, es segitenenek az ora lebonyolitasaban -- Szeredi Daniel ur, a magyar nyelv kivalo szakertoje peldaul vallalta, hogy velunk lesz az elso bizonytalan szarnycsapasoknal. Hangsulyoznam viszont, hogy az ora elsosorban a magyar nyelvtortenethez kevesse ertoknek szol, tehat nem fogunk verre meno szocsatakat vivni a finnugor alapnyelv morfologiai eszkoztaranak alternativ megkozeliteseirol (ami persze nem azt jelenti, hogy alternativ megkozelitesekrol hallani sem akarunk).

Aki tehat szeretne reszt venni -- akar mint okulo, akar mint oktato -- azt szeretettel varjuk ket het mulva kedden 17:00-kor a NyTud Int-ben (okt. 7), a 208-as terem elott (a pontos helyszin egyelore meg bizonytalan, a vegleges idoponttol is fugg), ahol a szakkor idopontjarol, tematikajarol es az olvasnivalokrol fogunk beszelni. Aki most nem tud eljonni, de egyebkent szivesen jarna, az kuldjon nekem egy emailt, a kovetkezokkel:

1) mikor tudna jarni
2) pontosan mit szeretne tanulni
3) javaslat az olvasnivalokra vonatkozoan (ez persze nem kotelezo)

Az elso alkalom utan mar csak azoknak kuldok emailt, akik ott voltak, ill. jeleztek, hogy jonnenek.

Az aktualis olvasnivalok szkenneleset es szetkuldeset/internetre feltolteset vallalom.

Author:  MrHoward [ 2008. September 30, Tuesday, 0:23 ]
Post subject:  Magyar Nyelvtöri Szakkör

Ide lehet írni a szakkörrel kapcsolatos óhajokat-sóhajokat, többek között az időponttal kapcsolatos kívánságokat. Csináltam szavazást is az időpontról, hogy lássuk, a többség mikor érne rá (ha valakinek több időpont is jó, többet is megjelölhet).

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/