NYELVÉSZ

Nyelvészeti vitafórum
It is currently 2019. October 20, Sunday, 20:11

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. May 13, Tuesday, 18:01 
Offline

Joined: 2004. November 15, Monday, 15:46
Posts: 612
Van itt valaki, aki sokat használ GIMP-et Linux alatt, vagy tud valakit, aki?* (Most Windows alatt nem érdekes.) Belefutottam egy problémába és biztos van rém egyszerű megoldása, csak én nem tudom mi az. Cserébe szolgáltathatok Photoshop tippeket :wink:

______
* szerintetek ez grammatikus?

_________________
http://www.prezzey.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 30, Wednesday, 20:13 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
Quote:
némelyik PDA-ban gyengébb hardver van drágábban


Hát ez tény, és kb. ez ütött szget a fejembe...

Quote:
a PDA-kat az üzletemberekre árazzák be, a kézikonzolokat meg a (Ny-Eu) tizenévesekre...


A százdolláros notebook mintájára el kéne kezdeni valami hasonlót. Pl. PDA-t a PhD-hoz...

Quote:
Nintendo DS egyik fő felvevőpiaca mindenesetre a 10-14 éves kislányoké


jajajajajajaj...

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 30, Wednesday, 2:26 
Offline

Joined: 2004. November 15, Monday, 15:46
Posts: 612
Hát sajnos úgy tűnik nekem, hogy a PDA-k pedig még eggyel feljebbi árkategória (mondjuk olyanom sose volt):
http://www.depo.hu/keziszamitogepek/pda-k/pda-k
...és azokon játszani minimum körülményesnek tűnik :D

Az a röhej, hogy némelyik PDA-ban gyengébb hardver van drágábban, és a kialakítása miatt még játszani se nagyon lehet vele. Szóval lényegében kevesebbet tud többért. Nyilván azért, mert a PDA-kat az üzletemberekre árazzák be, a kézikonzolokat meg a (Ny-Eu) tizenévesekre... Ausztriában a Nintendo DS egyik fő felvevőpiaca mindenesetre a 10-14 éves kislányoké, akik lovas játékokat tolnak rajta.
Íme:
http://www.amazon.de/Nintendo-DS-Lite-K ... 000I10PYC/
Sőt!!!
http://www.amazon.de/Nintendo-DS-Lite-G ... 000TS16B0/

_________________
http://www.prezzey.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 29, Tuesday, 23:03 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
Engem spec. a játék nem érdekel, notesznek meg ilyesmire használnám... :-)

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 29, Tuesday, 19:59 
Offline

Joined: 2004. November 15, Monday, 15:46
Posts: 612
Sajnos a hordozható játékkonzol az ez az árkategória, a többit se kapod meg kevesebbért :cry: (és akkor például még a Nintendo DS-hez kell venned egy extra cartridge-ot + egy lehetőleg minél nagyobb mikroSD-kártyát bele, hogy külső programokat is futtathass. Pfff.)

_________________
http://www.prezzey.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 28, Monday, 16:44 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
Fáintos, de több mint 40e-ért...

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 28, Monday, 1:34 
Offline

Joined: 2004. November 15, Monday, 15:46
Posts: 612
hmm, erre anno elfelejtettem válaszolni, persze tudom, hogy rokona, azért írtam. Ha nem lenne rokona, akkor nem sok haszna lenne, hogy nálam is hasonló hiba jelentkezik. De nem ezért jöttem most ebbe a topicba, hanem...

http://gemeskut.blog.hu/2008/01/28/gp2x ... kezikonzol

Első felbuzdulásomban (két héttel ezelőtt) ide akartam beírni, hogy hát ez má milyen jó, de rájöttem, hogy ilyen alapon a blogunkra is írhatnám, témába vág és mind a két linuxos olvasónk örülni fog :D :D :D Csak aztán nagyon lassan készült el, mert közben mindenféle mást is kellett csinálnom, pl. szakdolgozat :wink: és ugye ennek mint minden linuxos dolognak megvan az a hátránya, hogy a neten rengeteget lehet róla olvasni, és az ember elveszik a fórumok közt és hirtelen ráeszmél, hogy már megint elment az összes szabadideje. :mrgreen:

_________________
http://www.prezzey.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 6, Sunday, 17:50 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
Az ubuntu közeli rokona a debiannak.

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 5, Saturday, 22:25 
Offline

Joined: 2004. November 15, Monday, 15:46
Posts: 612
Ezt én is tapasztaltam (Debian lenny), nekem akkor jön elő, ha Youtube videókat nézek, és utána XMMS-sel akarok valamit lejátszani. Ha az ablakot kilövöm, megjavul.

_________________
http://www.prezzey.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 4, Friday, 20:44 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
A következő érdekes hibajelenségre figyeltem fel (Ubuntu 7.04).

Bizonyos hangfeldolgozó programok (audacity, GnoWavCut, praat) lejátszáskor hibaüzenetet adnak. Ez akkor fordul elő, ha a Gmailben chateltem. Ilyenkor általában elég a gmail-es oldalt újratölteni, és újból lehet hangot lejátszani a nevezett programokkal. A hibát egy érdekes tünet is kiséri. Az audacity-n a preferences-ben be lehet állítani, h mi legyen az output device: ha OSS:/dev/dsp, akkor jól működik. Viszont a hiba jelentkezésekor valami más jelenik meg (az ALSA-n át megy ki a hang), és vissza se lehet állítani az OSS:/dev/dsp-t. Oldalfrissítésre visszaáll magától is.

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 3, Thursday, 19:25 
Offline

Joined: 2007. September 9, Sunday, 18:13
Posts: 2367
Nem azért, de a szolgáltatónak mindig érdemes szólni...

OFF

Na jó, nem mindig. Annak idején az Axelero-s ügyfélszolgálat leszedette velem a TCP/IP-t (vagy mit), pedig aztán kiderült, h a modem volt rossz. (Hiába mondtam, h Windóz és Linux alatt is hasonló hiba jelentkezik, ilyen biztos nem szerepelt a nagykönyvükben.) A Windóz ebbe úgy belerokkant, h hiába tettem neki vissza, azóta is úgy indul, mint egy 3.1-es (ez 95-ös): boot leáll, win beír, boot folytat. Na de persze ez történelem, még a modemes korszakból, elnézést a nosztalgiáért...

ON

Pontosítva: a szolgáltatónak érdemes szólni, de nem kell feltétlenül rá hallgatni...

_________________
A hozzászólás tartalma magánvélemény, semmilyen közösségnek vagy intézménynek, legfőképpen pedig a hozzászóló munkahelyének hivatalos álláspontját nem tükrözi. (BIJE)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linux
PostPosted: 2008. January 3, Thursday, 12:10 
Offline

Joined: 2004. November 17, Wednesday, 12:43
Posts: 104
Eloszor is udv Gentbol!

A rossz hir, hogy a valtozatossag kedveert most wifin nem kap a gepem ip cimet :(

Tele van a haz konnektorral meg kapcsoloval, de a routert meg nem talaltam meg (lehet h nem is a hazban van?)

Bar maga a halozat mukodik, mert van itt egy masik gep (lakotarse, neha kicsit elszornyulkodok, amikor a firefox kinaiul kerdez vmit :lol: ), es azon rendesen megy a halozat.

Van ugyan itt egy lap, hogy mit hogyan kell beallitani (SSID neve stb), de ezzel mar nem sokra megyek, mert azota vki mar atnevezte az SSID-t is, es elvileg jelszo sincs (felelotlen dolog, de ez most mindegy), ugyhogy elvileg siman fel kene tudnom jelentkezni a halozatra. Csak gyakorlatilag nem megy a dolog :(

Nem is tudom, wifi halozaton is lehet olyan, hogy csak meghatarozott gepet enged ki a netre?

(Probalkoztam mindenfele beallitassal, barangolo moddal meg dhcp-vel is, sehogy nem kaptam ip-cimet, vszleg megint nem az en hibam (nem a gepe, nem az ubuntue), hanem a routernek lehet vmi hulye beallitasa. Vindozban lehet vhol a routerrol megtudni vmit? annal informativabb dolgokat, mint hogy mi a halozat neve, van-e jelszo, meg hogy fent van-e rajta az ember, ill hat a gep)

orommel vennem, ha lenne vkinek vmi otlete, h en hogyan tudnam megoldani a dolgot, ha egyaltalan mezei juzer meg tudja. Vagy esetleg a szolgaltatonak kene szolni?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007. December 18, Tuesday, 22:02 
Offline

Joined: 2004. November 17, Wednesday, 12:43
Posts: 104
ha vki aggódna... először is sudo-val kevesebb not permitted-et kap az ember, másodszor meg tanultam vmi újat.
Kábeles net, idáig oké, deaz nem megy, h kábel egyik gépből ki, másikba be. Nem hajlandó nagyon rövid időn belül két különböző gépnek egymás után ip-címet kiosztani. A megoldás nagyon egyszerű, és ha ezt rögtön tudom, megmenekülök egy kis (nagy adag) idegeskedéstől :D Szerencsére gépnek semmi baja, most onnan írok.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007. December 15, Saturday, 13:30 
Offline

Joined: 2004. November 17, Wednesday, 12:43
Posts: 104
HELP pls! (bocs, a magyar ubuntu oldal most nem elérhető)

új laptop, új ubuntu újonnan telepítve...

látszólag érzékeli, h van vezetékes hálózat, wifi hálózatokat is talál (némely szomszédnak van :) ), de mégsincs hálózat :( (vmelyik szomszéd wifije jelszó nélküli, kipróbáltam, látszólag csatlakoztam, de mégse)

kapcsolatinfóban az aktív kapcsolatok infóiban:
csatoló: vezetékes ethernet
sebesség: 100Mb/s
illesztőprogram: sky2
de aztán innentőlkezdve minden érték (kivéve a hardvercímet) 0.0.0.0

ethtool eth0 kimenete pedig:
Cannot get device settings: Operation not permitted
... és a többi sorban is Operation not permitted van :(

tipp? ötlet? javaslat?
esetleg csak a drivert kell lecserélni? gyártó oldalán (Marvell-féle Yukon gigabit ethernet, 88E8055) van ilyen, de használati utasítás nélkül, és ehhez én kezdő vagyok :oops:

ja, és mijaza barangoló üzemmód, és mér nem inkább DHCP? amúgy azzal is próbáltam, óne erfolg :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007. December 10, Monday, 13:27 
Offline

Joined: 2004. November 11, Thursday, 16:51
Posts: 60
kalman wrote:
Negatív. A wifi nem él (pedig bekapcsoltam a kernel fordításakor a wifi támogatását), és bár szépen hibernálja magát, utána nem ébred fel, hanem rendesen bootol. Lehet, h. végképp feladom ezt a dolgot. :-(


nem nagyon van más ötletem, az initramfs pecs is sikerült? nekem jól szokott működni minden, igaz más ruhában használom ezt a linukszot (fedora) és ott csinálnak hozzá rendes csomagokat. csak nehogy elvindózosodás legyen ebből a zubuntu-ból...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Figyelem!
A faliújságon megjelentek nem képviselik többek közt a következő szervezetek hivatalos véleményét:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group