NYELVÉSZ
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/

KL
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=27&t=78
Page 1 of 1

Author:  Agnus [ 2009. September 24, Thursday, 23:07 ]
Post subject:  Re: KL

nem voltam még szakos, csak nádasdy ádám bevezető előadására jártam csütörtök esténként.
egyik héten bejött egy szakállas ember, levette a pulóverét, felgyűrte ingujját, és azt mondta: én vagyok nádasdy ádám.
így ismertem meg kálmán lászlót.

Author:  Huba [ 2005. July 12, Tuesday, 10:14 ]
Post subject:  Re: KL

rebrus wrote:
Aztan a 3. vagy 4. ora elejen azt mondta, hogy vegyunk elo papirt es surprise ropdogat iratott. Ha jol emlekszem, egy kerdesre se tudtam valaszolni. Egeszen biztosan akkor dolt el, hogy fonologus leszek.


Nnnna, ha ez egy általánosan ismétlődő minta lenne, akkor én ma társadalomnyelvész lennék ...

Author:  Bakró-Nagy Marianne [ 2005. June 29, Wednesday, 18:01 ]
Post subject:  KL

Rebrus fonológussá válásának előtörténete

Történt, hogy a Szentháromság utca (koedukált) tudományostitkári szobájába egy nem intézeti napon a maga utánozhatatlanul szerény, csöndes, mindig megalkuvásra kész és ellentmondást tűrő, kevéssé magabiztos és bocsánatkérő modorában belibbent Szabolcsi Annus. Hozzám intézett szavait, mint mindig, s mint azóta is írásban vagy élőszóban a következőképp kezdte: "Ó, Marianna!" Majd folytatta: "Van itt egy srác, állati okos, majdhogynem zseni, de tényleg. Össztudományos érdek, hogy az intézetbe kerüljön, mégpedig azonnal. Ha nem kerül ide, botrányt csinálok. Támogatsz, ó, Marianna?" Nem mintha a támogatásom sokat számított vona, de azért hogyne támogattam volna: már akkor is nagyon szerettük, ha Annus botrányt csinál... Aztán nem sokkal később a boldog emlékezetű 13-asban megpillantottam egy erőteljesen dörmögő torzonborzot (egyszer, amikor leborotválta a szakállát, átmenetileg nagyon megutáltam) és akkor valaki mondta, hogy ő a KL. Idők múltán kénytelen voltam belátni, hogy Anna nem tévedett (na ez persze azért túlzás :wink: ). De botrány azért lett.

Author:  rebrus [ 2005. January 8, Saturday, 18:07 ]
Post subject:  KL

Ket szemelyes emlek KL mesterrol.


Amikor eloszor lattam.

Ez a legendas 13-as szobaban volt a Sztharomsag u-ban (a szemelyi igazolvanyt a portasnak le kellett adni). Arra emlekszem, hogy egy szakallas felfokozottan vitatkozott egy masik nagyon okossal (Herr Prof. Proszeky volt azt hiszem). A tablan kepletek voltak es ok gorog-latin-angol szavakat mormoltak osszesugva :shock:
Es ebbol egy szot sem ertettem. 3eves matematikuskent ez (foleg a kepletek) igencsak bosszantott. Azt hiszem, hogy akkor hataroztam el, hogy nyelvesz leszek.


Amikor eloszor volt a tanarom.

Ez mar az ElmNyelv szak fellegalis idejeben volt a 0. evfolyamon. A PBu (vki emlekszik meg erre a buvos szora?) padlasszobajaban volt az ora, a szunetekben az ablakon keresztul ki lehetett ugrani a lapostetore. A mester nemlinearis fonologiat tanitott (azt hiszem, akkor meg hitt benne), es senki (en legalabbis biztosan) nem ertettuk, hogy miezazize. Aztan a 3. vagy 4. ora elejen azt mondta, hogy vegyunk elo papirt es surprise ropdogat iratott. Ha jol emlekszem, egy kerdesre se tudtam valaszolni. Egeszen biztosan akkor dolt el, hogy fonologus leszek.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/