NYELVÉSZ
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/

Az igazgató felelőssége
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=17&t=308
Page 1 of 1

Author:  kalman [ 2006. April 24, Monday, 10:16 ]
Post subject: 

Írtam már, hogy ez önálló téma, szétválasztottam. Az a fejes-üzenet, ami itt előzőként jelenik meg, valójában reakció volt az alábbira:
kalman wrote:
kenesei wrote:
Az igazgatónak nem dolga, hogy olyan szakkérdésekben is állandóan véleményt nyilvánítson, amelyekhez egyáltalán nem ért
szigetva nem azt írta, hogy az igazgatónak ezt kéne tennie. Azt mondta, hogy nem felelős a munkatársainak a stílusáért, csak a mukásságuk tudományos színvonaláért. Szerintem egy igazgató nem háríthatja el a felelősséget ez utóbbiért. Ha maga nem tudja megítélni, akkor kérje szakértők segítségét, de ne tűrje meg az Intézet szakmai hitelének a rontását. Lehet, hogy erről egy új témát kellene nyitni, ha ebben nincs egyetértés, és meg lehetne vitatni ott.

Author:  fejes [ 2006. April 24, Monday, 8:50 ]
Post subject: 

Quote:
Azt mondta, hogy nem felelős a munkatársainak a stílusáért, csak a mukásságuk tudományos színvonaláért. Szerintem egy igazgató nem háríthatja el a felelősséget ez utóbbiért.


Nem azért, hogy ügyvédkedjek, de ez kissé nehéz lehet olyan helyzetben, amikor a munka törvénykönyvének köszönhetően használhatatlan munkatársakat nem lehet elbocsátani. Persze ebben az esetben is lehet (más tudományos intézetek vezetőivel összefogva) lobbizni a törvényi keretek megváltoztatásáért, de ez már több, mint egyszerű igazgatás...

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/