NYELVÉSZ
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/

SZABÁLYZAT
http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=16&t=27
Page 1 of 1

Author:  Guest [ 2004. November 17, Wednesday, 23:51 ]
Post subject:  SZABÁLYZAT

SZABÁLYZAT

Minden felhasználót kérünk, ismerkedjen meg ezzel a szöveggel.


Szabályok

1. Az üzeneteket a témájának megfelelő fórumra küldjük. Ha valaki rendszeresen rossz fórumra küldi az üzenetét, figyelmeztetést kap (ld. a ,,Beavatkozások'' c. részt alább).

2. A felhasználók viselkedjenek tisztelettudóan másokkal. Más felhasználók inzultálása, sértő szövegek és linkek küldése, illegális vagy szerzői jog védelme alatt álló információra mutató linkek küldése vagy ilyen információ kérése nem megengedhető, és figyelmeztetéssel jár.

3. A felhasználók ne lépjenek fel moderátorszerepben. Ha olyat tapasztalnak, ami ellentmond a jelen szabályzatnak, akkor szívesen látjuk, ha valamelyik moderátor vagy Site Admin tudomására hozzák, de csak akkor tegyék ezt, ha 6 órán belül nem tapasztalta, hogy a moderátorok reagáltak. Ha egy felhasználó rendszeresen moderátorszerepben lép fel, figyelmeztetést kaphat.

4. A felhasználók használjanak a témát kifejezően leíró címet az új témák létrehozásánál.

5. A felhasználók lehetőleg a Próbafórumban kísérletezzenek a fórumok lehetőségeivel (aláírás, tagek stb.). A Próbafórum tartalmát időnként figyelmeztetés nélkül töröljük.

6. Semmiféle levélszemét (spam) és kereskedelmi célú üzenet nem megengedhető.

7. A moderátorok és adminisztrátorok mindenkor fenntartják a jogot arra, hogy bármely üzenetet módosítsanak vagy töröljenek. Annak eldöntése, hogy milyen üzenettartalmak sértik a jelen szabályzatot, a moderátorok és adminisztrátorok joga, nem a felhasználóké.

8. A privát üzenetekre mindazok a szabályok vonatkoznak, mint a fórumokra.


Beavatkozások

1. Minden felhasználó háromhavonta maximum három figyelmeztetést kaphat. Ha negyedik figyelmeztetésre lenne szükség, akkor 1--7 napon belül ideiglenes kizárjuk a felhasználót.

2. Ha valaki figyelmeztetést kap, és emiatt vitába bocsátkozik a moderátorokkal vagy az adminisztrátorokkal, azonnal újabb figyelmeztetést kap.

3. Ha valaki úgy érzi, hogy méltatlanul kapott figyelmeztetést egy moderátortól, az adminisztrátorokhoz fordulhat. Ha azok egyetértenek a felhasználóval, egy figyelmeztetést törölhetnek.

4. Ha valaki megpróbálja kijátszani az ideiglenes kizárást, az állandó kizáráshoz vezethet. Kijátszásnak minősül, ha az illető új felhasználónévvel, új IP-címmel vagy új e-mailcímmel megpróbál újra regisztrálni.

5. Kivételt képez a hármas figyelmeztetés szabálya alól, ha valaki közvetlenül a moderátorokat/adminisztrátorokat támadja sértő vagy tiszteletlen módon, bármilyen úton (fórum, privát üzenet, e-mail). Az ilyen felhasználót azonnali állandó kizárással sújthatjuk.

6. Az állandó kizárást csak alapos megfontolás után alkalmazzuk, mint végső eszközt.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/