ELTE SEAS
http://seas3.elte.hu/forum/

Országh-nap
http://seas3.elte.hu/forum/viewtopic.php?f=15&t=720
Page 1 of 1

Author:  szigetva [ Sat Aug 11, 2007 10:14 pm ]
Post subject:  Országh-nap

Kedves Kollégák, Valamennyien!

Néhányan talán tudjátok, hogy, ha élne, az idén lenne 100 éves Országh László. Most hivatalosan is megerõsítjük, amit a szegedi HUSSE-n is jeleztünk: a Debreceni Egyetem, Angol-Amerikai Intézete ORSZÁGH LÁSZLÓ EMLÉKNAP-ra hív Benneteket 2007. október 25-én, OL születésének napján.

Az Emléknap egynapos, várhatóan 10-11 óra körül kezdõdik és - a visszautazások szempontjából célszerûen - középdélután ér véget. A rendezvény nem vegyes tematikájú Országh-konferencia lesz: minden esemény kizárólag Országh László pályafutása, személye, emléke körülforog. Ez alkalomra több Országh-könyv megjelentetését is tervezzük, a program ezek bemutatóit is magában foglalja.

Az Elõkészítõ Bizottság idestova egy éve dolgozik. Tagjai: Kontra Miklós, Szaffkó Péter, Vadon Lehel, Virágos Zsolt és Abádi Nagy Zoltán.

A második körlevél tartalmazza majd a részletesebb programot. Erre az értesítésre legkésõbb szeptember végén vagy október elsõ felében számíthattok. Addig is kérünk Benneteket, hogy elõjegyzési naptárotokba vezessétek be az Országh Emléknapot és szóljatok olyan kollégáknak, barátoknak, akikrõl tudjátok vagy feltételezitek, hogy a HUSSE- levelezõlistán nincsenek rajta, de Országh László tanítványai, barátai voltak vagy egyszerûen ma is tisztelõi, érdeklõdnek iránta (akár más, nem-angol szakosként).

Végezetül arra is felhívom a figyelmeteket, hogy két nappal késõbb, október 27-én (várhatóan délután 14 órakor), ünnepélyes keretek között, emléktáblát helyezünk el annak a budapesti háznak a falán (Balaton utca), melyben néhai nagy professzorunk lakott.

Mondanom sem kell, hogy sok szeretettel várunk Benneteket mindkét alkalomra.

Barátsággal, kellemes nyarat kívánva:

Abádi Nagy Zoltán

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/